regenerare-faciala

Pielea – de ce îmbătrânește?

Timpul curge la fel pentru toți și nimeni nu va scăpa de urmele trecerii sale. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, cam de pe la 26 de ani, producția naturală de acid hialuronic din țesuturi scade. La fel și cea de colagen. Specialiștii Q Estetic îți prezintă care sunt cauzele principale care duc la îmbătrânirea pielii.

Râsul, încruntarea, privirea cu coada ochiului și alte expresii faciale obișnuite sunt principalele vinovate pentru apariția primelor semne de îmbătrânirea pielii. Ridurile dintre sprâncene (riduri de încruntare) și ridurile care pleacă de la colțul ochilor (denumite și laba gâștii) se formează din cauza contracțiilor mușchilor faciali. 

Fotoîmbătrânirea sau expunerea excesivă la razele soarelui sunt un alt factor care favorizează îmbătrânirea. Radiațiile ultraviolete care determină fotoîmbătrânirea distrug fibrele de colagen și astfel determină formarea în exces de elastină modificată (anormală). Toate conduc la apriția primelor riduri.

Timpul își spune și el cuvântul asupra capacității organismului de a produce colagen și acid hialuronic, esențiale pentru aspectul tânăr la pielii.  Pe măsură ce înaintăm în vârstă, conținutul de acid hialuronic (HA) din piele – care este foarte important pentru reținerea apei – scade. Glandele care produc sebum (sebacee) devin mai puțin active și pielea devine mai uscată. Colagenul este la rândul lui produs în catități tot mai reduse.

Fumatul, hormonii, gravitația – sunt alte cauze care stau în spatele îmbătrânirii tenului. Nu uitați că renunțatul la țigări și o alimentație echilibrată pot întârzia apariția primelor semne de îmbătrânire.

Evoluția medicinii ne face însă să sperăm că putem câștiga câțiva ani pentru pielea nostră. Clinica Q Estetic propune proceduri anti-aging, prin care să ne păstrăm tinerețea cât mai mult timp cu putință. De la injecții cu acid hialuronic, până la rejuvenare facială cu unde electromagnetice și electrostimulare. Vino la sediul nostru din Iași și află care sunt soluțiile potrivite pentru tine!

Call Now Button