fbpx

Ameliorarea cicatricilor

Home / Servicii estetica / ESTETICĂ CORPORALĂ / Ameliorarea cicatricilor
Biodermogenesi_dermacare

Ameliorarea cicatricilor cu Biodermogenesi

Ameliorarea cicatricilor cu Biodermogenesi®

Cicatricile post-chirurgicale și cicatricile rămase în urma arsurilor, sunt una dintre cele mai complexe afecțiuni ale pielii. 

După o lucrare preliminară, care a arătat perspective bune, Biodermogenesi® a fost supus unui studiu oficial al catedrei de chirurgie plastică, reconstructivă și estetică a Universității Pavia.

Cicatricile au fost aduse la același nivel cu pielea din jur, culoarea cicatricii a devenit mai asemănătoare cu pielea intactă, fibroza a fost regresată și cicatricile sunt mai netede și mai elastice la atingere.

În același timp, analiza instrumentală a arătat formarea de noi colagen și noi fibre elastice, în timp ce rugozitatea cicatricilor a fost semnificativ atenuată.

De asemenea, în acest caz, tratamentele cu Biodermogenesi® s-au dovedit a fi plăcute pentru ameliorarea cicatricilor și fără efecte secundare. 

Biodermogenesi revoluționează estetica corporală și facială printr-o combinație unică de tehnologii, într-un singur echipament medical inovator: unde electromagnetice, vacuum și electrostimulare.

Biodermogenesi are 3 arii de acoperire, în functie de necesitățile dumneavoastră: BDG Bodyshaping, BDG Dermacare, BDG Revitalize.

Biodermogenesi® este o metodă non-invazivă pentru regenerarea pielii și funcționează datorită unei sinergii bazate pe câmpuri electromagnetice combinate cu electrostimulare și vid.

Această sinergie a arătat că ne putem regenera pielea prin reorganizarea structurii sale. Creșterea cantitativă și calitativă de colagen de tip III și fibre elastice și mitoză celulară sunt combinate cu creșterea hidratării și normalizarea pH-ului.

În același timp, asistăm la o reducere a fibrozei și inflamației.

Biodermogenesi® este un tratament sigur pentru ameliorarea cicatricilor, deoarece reactivează fiziologic activitate ionică endogenă a pielii noastre fără a o supune modificări potențiale tipice stimulărilor exogene.

Lipsa absolută a efectelor secundare și a timpului de reducere permite utilizarea Biodermogenesi® la un număr mare de pacienți, indiferent de sezon și tip de piele.

Biodermogenesi® este o metodă inovativă și non-invazivă pentru tratamentul vergeturilor și se bazează pe combinația dintre dispozitivul Bi-one ® 2.0 MD și produsele cosmetice sinergice.

Produsele cosmetice sunt:

 • Uleiul Bi-one® Step 2, din Jojoba și ulei de porumb, este un produs cosmetic cu o concentrație mare de ingrediente active, facilitează alunecarea capetelor pe zona de tratament. Acesta este constituit din uleiuri cu un lanț molecular scurt care tind să se fracționeze în timpul tratamentului, eliberând legături ionice libere și se transformă în elemente solubile în apă, lăsând pielea netedă, hidratata, fără a o îngrășa.
 • Gelul Jaluro, ce are ca ingredient activ Acidul hialuronic – moleculă capabilă să promoveze o hidratare puternică a dermei. Produs cosmetic cu o concentrație foarte mare de ingrediente active, utilizat prin aplicarea câtorva picături pe ședință, cu scopul unei hidratări puternice a dermei.
 • Amino Gel, ce are ca ingrediente active precursori de aminoacizi – elemente esențiale care, împreună permit o mai bună regenerare moleculară în cadrul ridurilor și vergeturilor, favorizând accelerarea reproducerii colagenului și a elastinei.

Tehnologia adoptată de Bi-one® 2.0 MD permite aparatului să moduleze energia produsă în funcție de tipul de patologie estetică care trebuie tratată datorită sistemului “Bio-feed-back” care evaluează prezența și consistența acestuia, modificându-i în consecință, modalitatea de livrare.

Întrebări frecvente tratamente pentru ameliorarea cicatricilor

Cât timp durează un tratament pentru ameliorarea cicatricilor?

De la 6 la 15 sesiuni, determinate în avans cu evaluarea corporală, care trebuie efectuate cu o frecvență de 1 sau 2 pe săptămână.

Cât durează o ședință?

 20 minute

Există restricție de anotimp?

Nu

Procedura de ameliorarea cicatricilor este dureroasă?

Nu

Efecte secundare și recomandări

Există efecte secundare?

În tratamentele vergeturilor în zonele cu o vascularitate ridicată (partea superioară a cvadricepsului, a fasciei renale și brațelor), va fi normal să vedem apariția unor purpure pe linia striațiilor în timpul sesiunilor. 

Acest fenomen este absolut natural și demonstrează o activitate mai mare a arterelor capilare din interiorul dermei, care corespunde cu recuperarea sistemului microcirculator;

Care este timpul de recuperare după tratament?

Nu este nevoie

Recomandări înainte de tratament? 

Se beau 2 l de apă zilnic, cu două săptămâni înainte.

Recomandări după tratament?

Este interzis să masați manual după tratamentul Biodermogenesi®. Efectul indus de Biodermogenesi® este consolidat în următoarele ore ale fiecărei sesiuni prin creșterea temperaturii pielii, care va tinde să se stabilizeze la nivelul dermei și hipodermului între 39° și 40° Celsius. Un masaj manual ulterior, aplicarea produselor cosmetice (măști, compresii sau altele) sau alte tipuri de operațiuni care nu sunt explicate în protocoalele de operare pot reduce în mod dramatic temperatura zonei tratate până la atingerea temperaturii de 36° și 37° Celsius. În acest fel, se blochează regenerarea pielii și tratamentul devine practic inutil, deoarece rezultatul imediat este, în general, mai mic decât îmbunătățirea obținută în următoarele ore. 

Poate fi folosit în timpul sarcinii?

Absolut nu. În plus, sarcina generează, în general, apariția vergeturilor, a celulitei și, prin urmare, nu ar fi demn să se trateze aceste semne, deoarece în zona de tratament pot apărea altele noi în cursul tratamentului.

Poate fi folosit în timpul alăptării?

Nu, în timpul perioadei de alăptare nu este posibil să se facă tratamente cu Biodermogenesi® chiar și în diferite zone ale corpului decât sânii. Am constatat că, în timpul alăptării, capacitatea regenerativă a țesutului pielii este foarte scăzută.

Contraindicații?

 • Insuficiență cardiacă;
 • Utilizatorii de cardiostimulatoare;
 • Tratamente împotriva cancerului în ultimii cinci ani;
 • Tulburări de sensibilitate în zona care trebuie tratată;
 • Epilepsie;
 • Inflamație a zonei care urmează să fie tratată;
 • Boli precum tromboză vasculară, tromboflebită în zona care urmează să fie tratată.
 • Răni nevindecate complet, tăieturi și 

abraziuni în zona care urmează să fie tratată;

 • Utilizarea anticoagulanților și fluidizatorilor;
 • Insuficiență renală severă;
 • Fenomene de anorexie sau bulimie curente sau în ultimii 2 ani;
 • Sarcină sau alăptare;
 • Utilizarea recentă a medicamentelor pe bază de cortizon;
 • Subiecții cu țesut cutanat devitalizat, nu foarte compact și elastic, pentru care se anticipează necesitatea intervențiilor chirurgicale (ridicare de sân, abdominoplastie (reducerea burții), brahioplastie (lifting de braț), etc…).

Pentru următoarele condiții clinice trebuie amânat tratamentul cu Biodermogenesi®:

 • Alterarea funcției tiroidiene
 • Modificări în corticosuprarenală
 • Utilizarea recentă a pastilelor contraceptive
 • Schimbarea sau întreruperea recentă a pastilelor contraceptive
 • Debutul fenomenelor recente de acnee la o vârstă avansată
 • Debutul fenomenelor recente de hipertricoză
 • Modificări anormale recente în ciclul menstrual
 • Schimbări frecvente și rapide în greutate
 • Începerea unei diete care oferă o scădere în greutate semnificativă
 • Utilizarea recentă a medicamentelor care reglează funcțiile hormonale
 • Utilizarea recentă a medicamentelor pe bază de insulină

Din momentul în care pacienții suferă de una dintre aceste condiții menționate mai sus, pacientul  trebuie să aștepte de la patru la șase luni pentru a efectua tratamente cu Biodermogenesi®. Efectuarea tratamentului cu Biodermogenesi® înaintea acestor termene poate reduce semnificativ performanța și așteptările rezultatelor metodei.

endymed-3deep

Ameliorarea cicatricilor cu EndyMed 3DEEP PRO

EndyMed PRO 3 Deep

EndyMed PRO 3 Deep reprezintă cea mai nouă inovație în domeniul tehnologiei cu radiofrecvență. Sistemul este dotat cu 7 capete (duze), care permite realizarea unor game foarte variate de tratamente, atât pentru față, cât și pentru corp. Această inovație în industria estetică permite colagenului să se formeze fără durere, risc de arsură sau hiperpigmentare, rezultatele fiind vizibile de la prima ședință.

Tehnologia 3Deep penetrează profund și controlat 3 straturi dermice, pentru a stimula producția naturală de colagen

Cum funcționează

După o anumită vârstă, colagenul nu mai este produs de organism în mod natural și de aceea pielea trebuie ajutată. Radiofrecvența este o tehnologie inovatoare prin intermediul căreia colagenul este stimulat la nivelul dermului. Aparatul acționează adânc în piele cu ajutorul energiei cu radiofrecvență, reactivând producția naturală de colagen. EndyMed PRO monitorizează în timp real impedanța pielii și astfel controlează, dozează și ajustează energia eliberată, în funcție de nevoile tale particulare și de răspunsul la tratament. Rezultatul este remodelarea volumetrică corporală și facială, care va însemna o piele mai fermă, cu un aspect mai tânăr și mai neted.

Tehnlogia 3DEEP

Sistemul este îmbogățit de tehnologia 3DEEP, care reprezintă cea mai nouă formă a tehnologiei cu radiofrecvență. 3DEEP implică interacţiunea dintre mai multe tipuri de unde de radiofrecvenţă și permite aparatului să acționeze asupra a 3 straturi dermice. Aparatul este capabil să ofere un tratament sigur, ajustabil în funcție de tipul și grosimea pielii pacientului. Tratamentul este în egală măsură profund și intens, dar sigur și rapid.

endymed-pro-3deep

Intensif Handpiece 

Intensif Handpiece este un produs revoluționar, conceput pentru a combina simultan radiofrecvența multipolară fracționată cu microneedling. Aparatul, unic în lume, este lider mondial în tratarea cicatricilor și vergeturilor. Tehnologia se bazează pe un control eficient al energiei cu radiofrecvență, bazat pe un algoritm sofisticat și pe o poziționare specială a electrozilor. Acest tip de tratament permite penetrarea uniformă și în adâncime a energiei termale, fără a afecta epidermul superior.

Astfel, se activează colagenul de la nivelul dermului, astfel încât pielea lăsată își va redobândi elasticitatea, iar textura pielii va fi îmbunătățită. Parametrii de tratament sunt personalizați în funcție de zona tratată și caracteristicile pielii.

Aparatul este ideal pentru tratarea cicatricilor cauzate de acnee, ridurilor adânci, vergeturi, etc.

Profunzime capăt: până la 5 mm

Recomandare: se recomandă câte 3 tratamente pe fiecare zonă vizată, la interval de 30 de zile

Avantaje:

1. EndyMed Intensif are ace placate cu aur, care au nevoie de mai puține treceri pe zona de tratament,  au nevoie de un timp mai mic și un confort mai mare al pacientului.

2. Oferă un tratament complet fără sângerări 

3. Tratamentul rapid are nevoie de un timp de recuperare mai rapid decât orice alt dispozitiv de pe piață (aproximativ  4 zile).

4. Precizia mare a acelor în profunzime, oferă cea mai eficientă putere de tratament adecvată zonei de tratament.

endymed-pro-3deep

Cât timp durează un tratament pentru ameliorarea cicatricilor?

3 tratamente pe fiecare zonă vizată, la interval de 30 de zile

Cât durează o ședință de amelioarea cicatricilor? 

Între 30 și 60 minute, în funcție de dimensiunea zonei tratate.

Există restricție de anotimp?

Se poate face în orice anotimp dar este necesar să evitați expunerea la soare minim 5 zile și să aplicați cremă cu factor de protecție (50+) din două în două ore.

Procedura este dureroasă?

Este un disconfort minim, dar procedura se efectuează cu cremă anestezică.

Există efecte secundare?

 • eritem
 • edem (dispare în 24 de ore)
 • grad ușor de disconfort 

Care este timpul de recuperare după tratament?

Între 4 – 7 zile

Recomandări înainte de tratament?

Nu vă expuneți excesiv la soare sau solar și nu utilizați creme de bronzare cu două săptămâni înainte de tratament. 

Recomandări după tratament?

Este necesar sa evitați expunerea la soare minim 5 zile și să aplicați crema cu factor de protecție 50 din două în două ore.

Poate fi folosit în timpul sarcinii?

Nu

Poate fi folosit în timpul alăptării?

Nu

Contraindicații tratament pentru ameliorarea cicatricilor?

1.     Generale

·   Pacienți cu stimulatoare cardiace implantate, aritmii sau orice alte tulburări cardiace cunoscute severe;

·   Folosirea medicamentelor anticoagulante, anti-inflamatorii nesteroidiene cu o săptămână înainte și după tratament sau orice medicament care ar afecta caracteristicile pielii (medicale sau hormonale), în ultimele două luni

·   Sarcina și alăptare

·   Cancer recent ( sub 5 ani) sau activ

·   Boli autoimune sau boli imunosupresoare cum ar fi HIV

·   Utilizarea medicamentelor imunosupresoare

·   Sensibilitate la căldură

·   Tulburări cutanate, cicatrici keloide și hipertrofice precum și pielea foarte uscată și fragilă.

·   Orice altă afecțiune medicală, conform hotărârii medicului.

2. Locale

·   Proteze metalice în zona de tratament.

·   Pacienții care au orice formă de leziune suspectă în zona de tratament, cum ar fi răni, psoriazis, eczeme și erupții cutanate.

·   Orice procedură chirurgicală în zona de tratament din ultimele 3 luni, cum ar fi operația de lifting facial sau chirurgia pleoapelor.

·   Dermabraziunea facială, resurfatarea feței sau peelingul chimic profund în ultimele trei luni,

·   În cazul în care este tratată o față cu injecții cu toxină botulinică/ colagen/ grăsime sau alte metode de augmentare cu material injectat în zona tratată cu o lună înainte de tratament

·   După tratamentul cu lumină, RF sau alte dispozitive din zona tratată cu o lună înainte de tratament.

·   Tratarea peste tatuaj sau machiaj permanent.

3. Specifice pentru tratamentele fracționate

·   Pacienții care suferă de tulburări autoimune sau de diabet

·   Piele excesiv bronzată de la soare, solar sau creme de bronzare în ultimele două săptămâni. 

Call Now Button