TRATAMENTE INJECTABILE

TRATAMENTE INJECTABILE

TRATAMENTE INJECTABILE CU ACID HIALURONIC

Înaintarea în vârstă, fumatul sau expunerea la soare sunt doar câteva dintre cauzele care conduc la apariția ridurilor. Nici o cremă nu mai poate acoperi imperfecțiunile lăsate de trecerea timpului, așa că a sosit momentul să apelăm la produse care ne ajută să fim din nou tinere, frumoase și să zâmbim fără griji. Q Estetic îți oferă injectări cu acid hialuronic – formule unice, proiectate pentru rezultate imediate.

Acidul hialuronic sub formă injectabilă în riduri este un gel cu consistență omogenă care pătrunde cu ușurință în piele și îi conferă acesteia un aspect mai tânăr și o senzație de netezime și naturalețe. În clinica noastră utilizăm doar produse de calitate superioară cum sunt Juvéderm, Teosyal sau Fillmed.

tratamente-injectabile

Anti aging facial mesotherapy with syringe closeup on woman face rictus

Ce riduri pot fi tratate?

Pot fi tratate ridurile statice datorate lipsei de volum (corectarea ridurilor fine, medii sau profunde faţă/gât, corectarea şanţurilor nazolabiale ale feţei). Poate fi utilizat şi în refacerea volumetrică a feţei, mărirea de buze, corectarea asimetriilor feței, atenuarea cearcănelor sau rejuvenarea mâinilor.

Cum se realizează injectarea?

Procedura durează în jur de 30 – 40 de minute. După instalarea anesteziei, medicul va injecta cantitatea necesară de acid hialuronic în zonele stabilite în prealabil.

La ce efecte secundare te poți aștepta?

După injectare, poate să apară o uşoară înroşire, o uşoară umflare sau învineţire în zona injectată. În acest caz, medicul te va sfatui să aplici pachetele cu gheață pe zona afectată. Aceste efecte secundare nu sunt de durată şi pot fi mascate cu ușurință cu ajutorul machiajului obișnuit.

Cât timp durează efectul injectării cu acid hialuronic?

Rezultatele estetice sunt imediate. Efectul de netezire al tratamentului durează 9 – 18 luni, în funcţie de produsul ales, cantitatea injectată, zona tratată, calitatea pielii, vârsta, modul de viaţă şi starea de sănătate.

Filler dermal revoluționar – HArmonyCA – un produs injectabil hibrid

Efect instant și prelungit de lifting cu HArmonyCA

HArmonyCA este un produs injectabil hibrid, care combină două ingrediente active, acidul hialuronic și hidroxiapatita de calciu pentru un efect de lifting natural, îmbunătățirea calității pielii și remodelarea arhitecturii feței.

Cum acționează acidul hialuronic și hidroxiapatita de calciu?

Particulele de acid hialuronic pătrund în profunzimea pielii, unde exercită o acțiune de umplere, hidratare și volumizare, pentru un efect de lifting vizibil imediat, ten întinerit și mai luminos. Particulele de hidroxiapatită de calciu susțin producția de colagen a organismului, astfel încât, după injectare încep să se formeze noi fibre de colagen.

Rezultatul constă într-un aspect întinerit în mod natural, care se menține pe termen lung.

harmonyca injectabil hibrid

La ce efecte secundare te poți aștepta?

În general acesta este un tratament sigur și bine tolerat de către pacienți, însă, la fel ca în cazul oricărui tratament injectabil, pot apărea și reacții adverse precum roșeață, edem, iritații, sensibilitate, prurit.

Toate acestea sunt însă reacții normale, care vor dispărea în primele 24 – 48 de ore, dacă se respectă indicațiile medicului dermatolog.

Rezultatele obținute

HArmonyCA oferă un efect de lifting instant, stimulând, în același timp, producția de colagen a organismului.

Cercetările arată că acesta oferă un efect de lifting începând chiar din a doua săptămână după injectare.

De asemenea, se poate observa o îmbunătățire a aspectului general al zonelor care au fost tratate.

Ce zone pot fi tratate cu HArmonyCA?

Pe lângă hidroxiapatita de calciu și acidul hialuronic, fiecare seringă conține și o cantitate de lidocaină, un anestezic menit să reducă disconfortul resimțit în timpul tratamentului.

HArmonyCA este injectat în stratul dermic profund, ceea ce înseamnă că nu poate fi folosit în zona ochilor, în buze sau în zona periorală (jurul gurii).

HArmonyCA este destinat persoanelor care prezintă semne de îmbătrânire la nivelul structurilor faciale. Acesta contribuie la refacerea structurală a pielii, la netezirea liniilor fine și a ridurilor de pe față. Restabilește volumul și aspectul tineresc în zona mandibulară.

Care sunt beneficiile HArmonyCA?

În comparație cu alte fillere dermice cu acid hialuronic, injecțiile cu HArmonyCA au următoarele beneficii:

 • susțin producția proprie de colagen a organismului
 • oferă un efect de lifting imediat și producția de durată de colagen, după o singură injectare
 • ridică pielea lăsată
 • remodelează conturul feței.

 

Indicații înainte și după tratament

Medicul dermatolog îți va explica în timpul consultației de ce trebuie să ții cont înainte și după injectarea cu HArmonyCA pentru a te bucura de rezultatele dorite.

Este important de știut că după procedura ar trebui să:

 • 24 de ore după injectare trebuie să se evite exercițiile fizice sau activitățile care presupun efort fizic de intesitate ridicată, dar și expunerea la soare/frig puternic, solarul, sauna
 • se aplică gheață sau comprese reci pe zonele tratate timp de 24 de ore, deoarece tratamentul poate cauza roșeață, iritație și umflături
 • se masează eventualii mici noduli.

Este o procedură dureroasă?

Tratamentul este minim invaziv și este bine tolerat de majoritatea pacienților, iar gradul de durere depinde în funcție de sensibilitatea fiecărui pacient în parte. Gradul de durere și disconfort sunt minime și datorită faptului că se folosește o concentrație de lidocaină, anestezic care are rolul de a reduce durerea din timpul procedurii.

În plus, aplicarea unei creme anestezice și utilizarea unor ace speciale foarte subțiri reduc foarte mult disconfortul.

Toxina botulinică- Tinerețe fără bisturiu

Ce este Toxina botulinică

Toxina botulinică este o proteină produsă în mod natural de către bacteria Clostridium botulinum. Aceasta este utilizată în cosmetică și medicina estetică pentru a trata ridurile dobândite ca rezultat al mișcărilor faciale normale. Toxina botulinică are capacitatea de a bloca semnalul pe care creierul îl transmite mușchilor, astfel că odată tratată o anumită zonă aceasta nu va mai reacționa mușchii rămânând imobili și de aici lipsa completă a ridurilor. Totusi acest efect nu este permanent, iar pentru a menține rezultatele e nevoie de repetarea injectării cu Toxina botulinică la intervale regulate de timp. 
În cadrul clinicii Q Estetic folosim injecții cu produsul Vistabel. 

Acidul hialuronic

Ce este Alluzience?

Prima toxină botulinică tip A sub formă lichidă care nu conține conservanți, lactoză sau proteine animale concepută pentru performanță și precizie maximă, introdusă de Galderma, lider mondial în dermatologie.

Indicații terapeutice

Alluzience este indicat pentru îmbunătățirea temporară a aspectului liniilor glabelare moderate sau severe (liniile verticale dintre sprâncene) observate la o încruntare maximă, cunoscute și sub numele de linii de încruntare.

Beneficii:

 • efecte vizibile chiar și în 24 ore
 • se mulează perfect oricărui tip de ten
 • poate fi utilizată și pe tenul sensibil deoarece nu conține substanțe care să irite tenul
 • efectele sale sunt vizibile mai mult de 6 luni
 • asigură rezultate precise de fiecare dată.

Nu vi se va administra o injecție cu Alluzience dacă:

• sunteți alergic la toxina botulinică de tip A sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
• aveți o infecție în zona de injectare propusă.

Descrierea procedurii

Intervenția se realizează fără anestezie locală, injectarea determinând un disconfort de grad variabil de la individ la individ de scurtă durată. Tegumentul se dezinfectează și toxina botulinică este injectată în zonele de tratament (injectare superficială sub formă de papule sau profund intramuscular). La locul injectării pot să apară mici hemoragii punctiforme sau echimoze, care pot persista câteva ore, rar 3 – 5 zile.

Recomandări

După tratament zona nu se masează, nu se recomandă aplecarea (legarea pantofilor, ridicarea obiectelor de jos), poziția culcat sau activitate fizica intensă 5 – 6 ore după injectare. Este posibil să apară cefalee tranzitorie în ziua tratamentului, lucru care nu reprezinta însă reacție adversă, intoleranță, alergie sau efect toxic.

Repetarea procedurii

De regulă, repetarea tratamentului cu Toxina botulinică variază de la individ la individ. În funcție de zona tratată, doza de toxina botulinică utilizată și modul în care veți răspunde la toxina botulinică, repetarea tratamentelor va fi necesară la  3 – 6 luni.  Întregul tratament nu durează mai mult de 10 – 15 minute, pacientul fiind capabil să se întoarcă la activitățile obișnuite imediat după injectarea cu Toxina botulinică.

Cum funcționează Alluzience?

Alluzience acționează la joncțiunea dintre nervi și mușchi, pentru a preveni eliberarea unui mesager chimic numit acetilcolină din terminațiile nervoase. Acest lucru previne contracția mușchilor, relaxează eficient mușchii și diminuează aspectul ridurilor.

Rezultate sigure apar cu o formulă de maximă precizie

Îmbunătățiri semnificative care durează mai mult de 6 luni

Tratament hiperhidroză cu toxină botulinică

Ce este Hiperhidroza?

Hiperhidroza reprezintă o afecțiune caracterizată printr-o transpirație excesivă.

Deși transpirația este un proces fiziologic normal, care are rolul de a regla temperatura corpului, ea se poate transforma într-un fenomen deranjant.

Atunci când transpiri în mod abundent, indiferent de anotimp sau de gradul de efort fizic pe care îl desfășori, trebuie să știi că suferi de hiperhidroză.

Transpirația excesivă poate fi cauzată de diferiți factori. Poate fi moștenită sau poate fi cauza unor afecțiuni hormonale, pulmonare, neurologice sau poate apărea în urma administrării unor medicamente.

În funcție de cauzele care stau la baza apariției sale, hiperhidroza poate fi primară (moștenită) sau secundară (cauzată de anumite afecțiuni).

Poate fi localizată în diferite zone ale corpului: axile, palme, tălpi.

tratament hiperhidroza

Contraindicații

Injectarea cu toxină botulinică nu este recomandată:

 • femeilor însărcinate sau care alăptează
 • persoanelor care au reacții adverse la toxina botulinică
 • persoanelor cu boli neurologice severe
 • celor care prezintă infecții locale la locul injectării

Tratamentul hiperhidrozei

Cel mai eficient, sigur și non invaziv tratament este injectarea cu toxina botulinică Dysport.

Intervenția se face sub anestezie locală cu cremă anestezică și presupune multiple injectări intradermice cu un ac foarte fin la nivelul zonei afectate.

O ședință de tratament durează câteva minute.

Rezultatele sunt vizibile după aproximativ 5 – 7 zile de la efectuarea tratamentului și persistă pe o perioadă cuprinsă între 4 și 6 luni.

După 6 luni se recomandă repetarea procedurii.

Tratamentul este efectuat de către medicul specialist.

În ce perioadă a anului se poate realiza tratamentul?

Tratamentul cu toxină botulinică pentru hiperhidroză se poate administra în orice perioadă, indiferent de anotimp.

Totuși, transpirația excesivă poate apărea cu precădere în sezonul cald, de aceea primăvara poate fi cea mai potrivită perioadă din an pentru efectuarea tratamentului.

Mezoterapie cu toxina botulinica

Ce este Mezoterapia cu toxina botulinica?

Procesul de îmbătrânire cutanată implică degradarea treptată a fibrelor de colagen și elastină prin mecanisme legate de evoluția cronologică, de vârstă sau sub influența diverșilor factori de mediu ce acționează asupra pielii – fotoîmbătrânirea.

Mezoterapia cu toxina botulinica este o procedură minim invazivă de corecție și tratament a pielii afectate de schimbările apărute în cursul procesului de îmbătrânire cutanată. Combină beneficiile mezoterapiei în îmbunătățirea aspectului și calității pielii, cu efectele benefice ale toxinei botulinice asupra primelor semne de îmbătrânire cutanată.  Procedura se poate efectua atât la nivelul feței, cât și la nivelul decolteului și al mâinilor, îmbunătățind aspectul și calitatea pielii în aceste zone.

Ce presupune procedura?

Procedura presupune diluarea unei cantități mici de toxina botulinica în substanțe nutritive, cu vitamine și minerale și injectarea acestora în stratul superficial al pielii.

Substanțele sunt introduse în piele prin injectări multiple în straturile superficiale ale pielii, astfel încât acestea să fie distribuite uniform.

Procedura nu este dureroasă și nu necesită timp de recuperare.

Recomandări

Tratamentul este recomandat într-o singură ședință sau se pot face ședinte seriate la interval de o lună, după evaluarea aspectului și modificărilor cutanate ce necesită tratament din partea medicului dermatolog.

Rezultatele procedurii

Rezultatele procedurii constau într-un ten neted, uniform, cu pori închiși diminuarea ridurilor fine care afectează suprafața tegumentului și dispariția roșeții determinate de rozacee.

▪ reducerea ridurilor fine și a laxității cutanate
▪ reducerea hiperseboreei
▪ hidratarea tenului
▪ estomparea/închiderea porilor dilatați
▪ reducerea eritemului difuz în cazul rozaceei

Cât durează procedura?

Procedura durează aproximativ o oră, iar rezultatele sunt vizibile încă de la prima ședință. Pentru rezultate optime vă recomandăm minim 4-5 ședințe, la intervale de 2-4 săptămâni.

PB Serum Medical

Ce reprezintă PB Serum Medical?

PB Serum Medical reprezintă o gamă de produse care are drept scop îmbunătățirea sănătății pielii.

Substanța principală care stă la baza liniei de produse PB Serum sunt enzimele. Acestea au rolul de a reduce excesul de grăsime de sub piele, printr-o procedură minim invazivă, nedureroasă și care nu necesită o perioadă specială de recuperare. Prin natura lor, enzimele sunt responsabile cu formarea și descompunerea substanțelor.

Eficiența enzimelor medicale PB Serum a fost testată și s-au obținut rezultate deosebite în tratarea fibrozei, a gușei duble și a celulitei. Produsul are proprietăți antiinflamatorii și de regenerare, stimulând refacerea fibrelor de colagen în țesutul afectat.

 

Contraindicații

Tratamentul injectabil cu PB Serum nu este recomandat:

 • în sarcină și alăptare
 • pentru pacienții cu boli autoimune
 • pentru pacienții cu alergii la acidul hialuronic și la orice enzime
 • pentru pacienții care urmează tratament cu anticoagulante
 • pentru zone care prezintă leziuni deschise.

Ce afecțiuni tratează PB Serum?

Decizia de a urma un tratament injectabil cu PB Serum Medical se va lua împreună cu medicul dermatolog, în urma unei consultații.

Cu ajutorul tratamentului PB Serum poți trata o serie de afecțiuni, precum:

 • gușa dublă
 • zonele în care există un exces de țesut adipos
 • pungile de sub ochi
 • depunerile mici de grăsime din zonele înguste ale feței
 • laxitatea de la nivelul abdomenului
 • fibroza post-chirurgicală.

 

Recomandări post-tratament

După tratament este recomandat să se evite consumul de carbohidrați și de grăsimi. Este importantă o hidratare corespunzătoare și un nivel normal de activitate fizică.

Se recomandă evitarea compreselor reci sau cu gheață și evitarea exercițiilor fizice intense în primele 48 h.

Este recomandată folosirea unei creme cu protecție solară (SPF +50).

 

Produsele din gama PB Serum Medical

Produsele care fac parte din linia PB Serum Medical sunt:

 • PB Serum Low – enzimele care stau la baza produsului PB Serum Medical Low sunt utili în tratarea pungilor perioculare cu exces de grăsime sau retenție de lichide, a laxității și a edemului asociat cu fibroza. Rezultatele constau într-un ten mai tânăr, cu o piele mai fermă și întinsă, un contur mai bine definit și îmbunătățirea tonusului muscular.
 • PB Serum Medium este eficient pentru a trata: bărbia dublă, celulita adipoasă, lipoame, fibroza cu acumulare de țesut adipos (grăsime localizată).
 • PB Serum High este util pentru a trata: vergeturile, celulita, fibroza post-chirurgicală, cicatrici hipertrofice și atrofice.
Call Now Button