10 sfaturi de ingrijire aprobate de dermatologi pentru o piele frumoasă primăvara aceasta
Toate visăm la o piele impecabilă și strălucitoare dar, cu toate că ofertele în materie de produse de beauty și make-up ne-au invadat viața, pe toate căile și canalele posibile, este din ce în ce mai greu să găsești o rutină care să ți se potrivească mănușă și care să dea roade.
Indiferent de rezultatele dorite, este important să adopți o rutină minimă, pe care să o îmbunătățești treptat, în funcție de fiecare aspect care apare și care necesită o atenție mai amănunțită.
Pe lângă regulile principale pe care le știm cu toții, că trebuie să bei suficientă apă, să te demachiezi înainte de culcare și să dormi minim 7-8 ore pe noapte, o piele perfectă mai ascunde câteva secrete pe care ne dorim să ți le împărtășim.
Am adunat o listă cu cele mai bune sfaturi de ingrijire, de la specialiști în dermatologie, care considerăm că îți vor face viața mai bună și pielea mai frumoasă.
- Evită razele directe ale soarelui, iar atunci când nu se poate, utilizează o cremă cu factor de protecție solară, ochelari de soare sau o pălărie.
Poate că nu știai, dar 90% din liniile fine de la nivelul feței sunt cauzate de expunerea directă la razele soarelui. Așadar, o cremă cu factor de protecție solară este ingredientul de bază pentru o piele cu un aspect tânăr.
- Nu îți atinge fața prea des (chiar deloc).
Este important să descoperi o metodă proprie prin care să eviți atingerea feței. Împiedici răspândirea bacteriilor și apariția erupțiilor, dar și transmiterea virușilor.
- Utilizează demachiantul potrivit pentru tipul tău de piele.
Dermatologii afirmă la unison că îndepărtarea eficientă a machiajului este „poarta de acces” către o piele mai curată și mai sănătoasă. Demachierea ar trebui să se realizeze imediat după ce ajungi acasă, să nu aștepți până te pregătești să mergi la somn.
Pentru pielea grasă, predispusă la acnee utilizează un gel de curățare pe bază de acid salicilic sau peroxid de benzoil. Pielea matură și uscată are nevoie de un demachiant hidrantant, lăptos, cu acid glicolic.
- Hidratează-ți pielea dimineața și seara.
Dermatologii sugerează că imediat după duș și seara înainte de a merge la culcare sunt cele mai potrivite momente pentru hidratare. Este indicat să eviți loțiunile care conțin parfumuri puternice și să alegi creme de hidratare blânde cu tenul, potrivite pentru utilizarea zilnică.
După sezonul rece sau atunci când simți că tenul tău simte nevoia unei hidratări mai în profunzime, alege un tratament profesional de hidratare facială. JetPeel este o procedură care curăță, exfoliază, extrage, hidratează pielea și infuzează profund soluții active.
- Nu folosi prea multe produse.
Aplicarea unui număr prea mare de produse de îngrijire a pielii poate face mai mult rău decât bine. Poate fi agasant pentru piele și poate provoca erupții cutanate și pori înfundați.
- Hidratează-te la exterior dar și la interior.
Fiecare dermatolog subliniază importanța hidratării. Lipsa apei înseamnă mai puțină strălucire și scăderea fermității pielii.
- Adoptă o dietă sănătoasă, bazată pe multe fructe și legume.
Pentru o piele sănătoasă, asigură-te că urmezi o dietă săracă în alimente cu un indice glicemic ridicat (carbohidrați simpli și complecși). De asemenea, alimentele bogate în Omega 3sunt foarte benefice. Acestea cresc capacitatea pielii de a păstra umiditatea, îmbunătățesc nivelul lipidelor și hidratarea pielii.
- Apelează la peelingul chimic.
Atunci când pielea ta nu se simte bine, nici tu nu te simți confortabil. Peelingul sau exfolierea tenului este un procedeu care are rolul de a ne ajuta să obținem un ten mai curat, mai sănătos, lipsit de pete și cicatrici inestetice.
Apelează la peelingul chimic atunci când simți că tenul tău nu mai răspunde la tratamentele folosite în mod frecvent. Acesta reprezintă o procedură medicală utilizată pentru a îmbunătăți aspectul tenului, ce presupune exfolierea pielii cu ajutorul unor substanțe chimice.
- Curăță în permanență pensulele folosite la aplicare produselor de make-up.
Dermatologii recomandă spălarea pensulelor de make-up (mai ales a celor pentru fond de ten, pudră și corector) cel puțin o dată pe săptămână, pentru a lupta împotriva infecțiilor și a porilor înfundați.
- Acordă importanță somnului și rutinei din spatele acestei practici.
Nu este vorba doar despre importanța celor 8 ore de somn. Dermatologii consideră foarte importantă folosirea fețelor de pernă curate, din materiale prietenoase cu pielea. Mătasea este un material care alunecă ușor și previne șifonarea și ridurile. De asemenea, dormitul pe spate este mult mai benefic pentru pielea ta, deși poate nu la fel de confortabil.
Când vine vorba despre îngrijirea pielii și a tenului, în mod special, sunt multe de spus. De multe ori pielea scoate la suprafață afecțiuni pe care nu știm că le avem și organismul încearcă să elimine prin piele tot ceea ce este nociv în corpul nostru și mai ales toxinele acumulate în exces.
Este bine să ne ascultăm corpul și să îi oferim tratamente blânde, personalizate în funcție de nevoile pe care le are.
La Q Estetic oferim pielii tale o îngrijire delicată prin tratamente de estetică facială și estetică corporală realizate într-un mediu confortabil și relaxant.