fbpx
mituri toxina botulinica

Mituri despre tratamentul cu toxină botulinică

Mituri tratamentul cu toxina botulinica

„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” este denumirea unui basm popular pe care tare mult ne-am dori să-l transpunem în realitate.

Cu toții ne dorim să ne păstrăm tinerețea cât mai mult timp și să ne bucurăm de o piele netedă, fără riduri. Grație evoluției tehnicilor medical-estetice, a aparaturii și tehnologiei de ultimă generație, această dorință poate deveni realitate.

Iar dacă ți-e frică de intervențiile chirurgicale, află că sunt metode minim invazive, nechirurgicale, care dau rezultatele dorite. Toxina botulinică reprezintă o procedură de estetică nechirurgicală foarte eficientă, utilizată frecvent în tratarea ridurilor, a cutelor și a liniilor de la nivelul feței, bărbiei și gâtului.

Ce este toxina botulinică?

Toxina botulinică este o proteină produsă în mod natural de către bacteria Clostridium botulinum ce are capacitatea de a bloca semnalul pe care creierul îl transmite mușchilor.

Pe lângă ameliorarea ridurilor de expresie, injectările cu toxină botulinică au și rolul de a corecta anumite asimetrii ale feței.

Siguranța procedurii este condiționată de folosirea unor tehnici corecte, de doze stricte și un consult medical atent înainte de injectare.

Mituri toxina botulinica

În rândurile de mai jos vom demonta miturile cu privire la toxina botulinica.

Injectarea cu toxina botulinica îți va lăsa un aspect înghețat și te va lăsa fără mimică 

A rămas împământenit acest mit datorită unor greșeli efectuate în trecut prin injectarea unor cantități mari de toxină botulinică. În prezent se injectează cantități mici, controlate, care induc relaxarea mușchiului țintă. Este foarte important ca această procedură să se realizeze într-o clinică, de către personal specializat.

Administrată în mod corect, toxina botulinica ajută pacientul să obțină un aspect natural și tineresc.

Toxina botulinică este doar pentru femei

Acest lucru este FALS. Este o procedură care se adresează atât femeilor, cât și bărbaților, cu rezultate la fel de eficiente. Din ce în ce mai mulți bărbați apelează la tratamentele cosmetice, inclusiv la tratamentele cu toxină botulinică.

Toxina botulinica este toxică

Toxina botulinica este folosită cu succes în scopuri cosmetice de mai bine de 20 de ani, iar concentrația este de 100 de ori mai mică decât cea mai mică doză care ar putea dăuna organismului. Efectul său este strict local.

Toxina botulinica are efect permanent

Toxina botulinica nu este o soluție permanentă pentru a reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor. Pentru a menține rezultatele este nevoie de repetarea injectării la intervale regulate de timp.

Ridurile se accentuează după încetarea tratamentului cu toxina botulinică

Odată ce toxina botulinica este eliminată din organism, ridurile și liniile fine vor deveni din nou vizibile, având același aspect ca înainte. Ridurile nu se accentuează după încetarea tratamentului.

Toxina botulinică provoacă „dependență”

Organismul nu devine dependent de toxina botulinică. Se recomandă repetarea procedurii la un interval de 3-6 luni pentru menținerea rezultatelor.

La Q Estetic folosim injecții cu produsul Vistabel, iar profesionalismul medicilor noștri dermatologi îți oferă siguranță și eficiență. Calitatea produsului utilizat și personalul specializat îți garantează un tratament sigur, cu rezultate pe măsura așteptărilor.

Call Now Button