picioare-perfecte

4 pași pentru picioare perfecte

Picioare perfecte – perfecțiune în patru pași

Vara se apropie și, odată cu ea scoatem din dulap rochiile și fustele de vară, costumele de baie. În lunile de vară picioarele sunt mai expuse ca oricând. De aici și dorința de a arăta cât mai bine. Un rol important în aspectul pielii îl joacă moștenirea genetică. Însă, pe lângă aceasta, ține de fiecare dintre noi felul în care ne îngrijim picioarele, astfel încât să arate cât mai bine.

În drumul spre picioare perfecte trebuie să ținem cont de patru factori principali:

Alimentația

Deși nu pare a avea vreo legătură, alimentația joacă in rol important în aspectul pielii. Alegerile alimentare pe care le facem pot favoriza apariția celulitei, ceea ce duce la un aspect neplăcut al pielii, asemeni cojii de portocală. Celulita se instalează cu ușurință pe coapse, pulpe sau deasupra genunchilor. Netratată poate duce în timp la creșterea adâncimii, pielea fiind vizibil mai afectată. Mai multe despre tratarea celulitei aici.

Pe lângă celulită, ne putem confrunta și cu vergeturi. Acestea pot fi prevenite tot prin alimentație sau pot fi eliminate prin tratamente de specialitate.

Mâncărurile pe bază de grăsimi, băuturile carbogazoase, alcoolul și tutunul sau consumul insuficient de apă afectează formarea colagenului, făcând grăsimea de sub piele să fie tot mai vizibilă.

Alegerea alimentelor potrivite este mai puțin eficace comparativ cu exercițiile fizice sau tratamentele medicale de specialitate, însă poate fi un real ajutor. Secretul este să ne concentrăm asupra alimentelor anti-inflamatorii, care de asemenea contribuie la îmbunătățirea secreției de lichide și la circulația sangvină. Printre acestea se numără în principal frunctele și legumele precum: căpșune, kiwi, ananas, anghinare, sparanghel, roșii.

Hidratarea

Hidratarea picioarelor nu ține doar de cremele speciale concepute în acest sens, ci și de consumul de lichide. De asemenea, recomandarea specialiștilor este de a consuma minimum 8 pahare de apă pe zi.

În acest fel ne asigurăm o hidratare completă a organismului. Rezultatele însă sunt vizibile și la exterior, pielea arătând mai fină și mai luminoasă.

Picioarele au nevoie de o hidratare regulată, cu atât mai mult pe timpul verii când pielea este mai expusă ca oricând. Se recomandă folosirea loțiunilor de duș hidratante cât și a cremelor pentru hidratare.

Exercițiile fizice pentru picioare perfecte

Pentru picioare frumoase este necesar să desfășurăm regulat activități fizice. Dacă nu avem posibilitatea de a le face zilnic, se recomandă cel puțin de 3 ori pe săptămână. Fie că alegem să derulăm exercițiile fizice la o sală de sport, fie pe cont propriu, este necesar să acordăm atenție picioarelor și să o facem cu grijă.

Printre cele mai eficiente exerciții fizice pentru picioare pe care le putem derula zilnic, sunt:
• mersul pe jos;
• alergatul;
• înotul;
• mersul pe bicicletă;
• urcatul și coborâtul scărilor.

Îndepărtarea părului nedorit

Chiar dacă reușim să eliminăm celulita și vergeturile și să obținem picioare perfect conturate, hidratate, ne mai desparte un pas de perfecțiune. Părul nedorit, inestetic, care cu atât mai mult vara ne deranjează și ne dă bătăi de cap.

Multe femei se confruntă cu o sensibilitate care se manifestă fie prin foliculită, intoleranță la agenți externi, piele uscată sau subțire etc. Din acest motiv se evită epilarea zilnică cu lama de ras sau metodele mai dure, precum epilarea cu ceară sau zahăr. Pielea se va irita, iar până la tratarea acesteia părul va începe din nou să crească. Astfel, pentru picioare perfecte, netede și fine trebuie să alegem agenți de epilare dintre cei mai delicați.

Pentru a scăpa de grija epilării și a avea mereu picioare fine, tot mai multe femei apelează în ultima perioadă la epilarea definitivă. Procedura a devenit în ultimii ani tot mai solicitată, atât de femei cât și de bărbați, tocmai datorită rezultatelor și tehnologiei avansate cu care se acționează.

Pe piață sunt disponibile numeroase dispozitive pentru epilarea definitivă, atât pentru uz personal cât și pentru centrele de frumusețe. Sunt disponibile epilări definitive IPL (cu lumină pulsată), cu laser și prin electroliză. În prezent, cea mai eficientă metodă de epilare definitivă este cea prin laser Primelase HR Excellence, efectuată la clinicile de specialitate.

De ce să optăm pentru epilarea definitivă cu laser realizată la clinică?

  • personalul este calificat, are pregătirea necesară iar ședințele se realizează în siguranță;
  • aparatura este cu mult mai performantă, astfel încât este necesar un număr mai mic de ședințe iar rezultatele sunt vizibile încă de la prima ședință
  • este acoperită întreaga suprafață a corpului, chiar și zonele mai greu accesibile;
  • durata unei ședințe este mai mică comparativ cu cele derulate acasă;
  • tratamentul este lipsit de efecte secundare severe, prezente pe termen lung (spre exemplu acasă putem risca să ne ardem pielea);
  • scăpăm atât de foliculită cât și de firele de păr de sub piele;
  • este cel mai puțin dureroasă și se resimte un disconfort minim, comparativ cu alte metode de epilare definitivă;
  • laserul elimină firele de păr definitiv, nu sunt băgate într-o stare latentă precum în cazul epilării IPL;
  • numărul de ședințe este redus, între 6 și 10 ședințe.

Investind timp și răbdare pentru a avea picioare perfecte, putem întâmpina vara așa cum se cuvine. Grija epilării va dispărea complet, fiind mereu pregătite pentru zilele călduroase de vară și pentru concediile pe plajă.

Eliminarea părului nedorit prin epilarea definitivă cu laser ne poate ajuta de asemenea să ne bucurăm pe durata verii de picioare fine, rămânându-ne în grijă doar îngrijirea de zi cu zi.

Menținerea picioarelor frumoase se face ținând cont de sfaturile de mai sus, care sunt în strânsă legătură

Call Now Button