celulita-tratament-cu-endymed

Celulita – unul dintre cei mai de temut inamici ai femeilor

Celulita – unul dintre cei mai de temut inamici ai femeilor

Una dintre cele mai chinuitoare probleme cu care reprezentantele sexului frumos se confruntă este celulita. Comparativ cu bărbații, femeile au un număr mai mare de celule adipoase, iar din acest motiv sunt mai predispuse la dezvoltarea celulitei.

Ce este celulita?

Celulita este recunoscută ca aspectul de „coajă de portocală” pe care pielea îl poate capăta. Aceasta este cauzată de schimbările ce au loc în structura celulelor adipoase și a țesutului conjunctiv. În momentul în care celulele adipoase situate sub piele își măresc dimensiunea, se împing în țetusul conjunctiv. Atunci când țesutul conjuctiv este împins, pe piele își fac apariția mici umflături și gropițe.

Schimbările suferite la nivelul celulelor adipoase și a țesutului se datorează unei combinații de factori precum hormonii, sexul, vârsta, stilul de viață și factorul genetic.
De cele mai multe ori se dezvoltă pe zone precum șolduri, coapse, abdomen. Este asociată adesea cu persoanele supraponderale, însă există numeroase persoane care dezvoltă celulită deși nu au o problemă cu kilogramele în plus.

De ce apare celulita?

În unele cazuri, celulita poate fi genetică și se dezvoltă cu precădere la femeile supraponderale, după pubertate. Pe de altă parte, cauzele care duc la apariția celulitei pot fi schimbările hormonale, deschidratarea corpului, tulburările digestive sau ale sistemului nervos, sedentarismul.

Stilul de viață este așadar un factor care poate influența dezvoltarea celulitei. Sedentarismul și o alimentație formată din produse cu grăsimi sau carbohidrați poate determina apariția acesteia. Cauzele prezentate mai sus afectează producția de colagen produs în mod natural de organism. Colagenul are rol în regenerarea celulară și a țesuturilor conjunctive. Până la vârsta de 30 de ani acesta este produs natural de către organism, producția lui scăzând treptat după această vârstă.

Schimbările ce țin de stilul de viață pe care le putem face pentru a preveni celulita sunt:
• adoptarea unui stil de viață echilibrat. Aici ne referim la o alimentație bogată în fructe și legume, renunțarea la grăsimi, carbohidrați și la zahăr.
• derularea de exerciții fizice zilnic;
• renunțarea la fumat și la alcool.

Celulita poate fi tratată?

Orice femeie care se confruntă cu celulita și-a pus cel puțin o dată această întrebare. Din păcate celulita nu poate fi vindecată, însă poate fi estompată cu succes. Pentru tratarea sau estomparea celulitei, unele femei apelează la anumite metode precum remediile tradiționale, cremele sau masajele anti-celulitice.

Una dintre cele mai inovative și eficiente metode pentru estomparea celulitei este tratamentul cu EndyMed 3DEEP.

Ce este EndyMed 3DEEP?

EndyMed 3DEEP este cea mai recentă inovație în ceea ce privește tehnologia cu radiofrecvență. Sistemul este dotat cu 7 capete care permit efectuarea unei game variate de tratamente corporale și faciale. Unul dintre aceste tratamente este împotriva celulitei.

De la o anumită vârstă, organismul nu mai poate produce colagen în mod natural, iar pielea trebuie ajutată pentru a-și desfășura funcțiile. În acest sens intervine radiofrecvența, care ajută colagenul să fie stimulat la nivelul dermului. Cu ajutorul energiei cu radiofrecvență, aparatul pătrunde adânc în piele și reactivează producția naturală de colagen. Pe lângă estomparea celulitei, tratamentul conferă o piele mai fermă și mai netedă.

Cu ajutorul sistemului EndyMed 3DEEP, celulita este redusă în profunzime de pe orice zonă a corpului, iar rezultatele se mențin pe termen lung.

Pentru a avea parte de rezultatele dorite, se recomandă realizarea unei serii de 4 tratamente la intervale de câte o săptămână. Acestea vor fi urmate ulterior de încă 4 tratamente la distanță de 2 săptămâni.

Tratamentul cu EndyMed 3DEEP este complet nedureros și lipsit de efecte secundare. Este potrivit pentru toate tipurile de piele și nu are vreo restricție asupra stilului de viață sau a expunerii la soare.

Odată ce a fost descoperită apariția celulitei, este recomandat să alegem metode de îngrijire de calitate. Chiar dacă nu poate fi tratată definitiv, celulita poate fi estompată și ținută sub control. Pentru asta însă, este necesar să adoptăm un stil de viață sănătos și să derulăm activități fizice zilnic.

De asemenea, pentru rezultate cât mai bune, se recomandă consultarea unui specialist, care să ne vină în ajutor cu tratamente cât mai eficiente.

QEstetic vine în ajutor cu specialiști în estetică, care oferă informații de calitate, cât și consultanță în adoptarea unor tratamente eficiente și personalizate.

Call Now Button